Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Weteringbrug

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Weteringbrug vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina leest u belangrijke specificaties t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO en onderhoud. Ook kunt u online op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Haarlemmermeer.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zorgeloos en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1600 & €8400, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHaarlemmermeer | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2156
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Weteringbrug juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.050 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Weteringbrug. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.650 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.350 – €8.400€3.100 – €5.100halve dag
Twee bochten€6.100 – €10.600€4.500 – €7.100Eén dag
Wenteltrap€8.450 – €13.900€4.650 – €9.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Weteringbrug.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Weteringbrug is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-weteringbrug-2156

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Weteringbrug voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap start bij €2.400 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 inclusief installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Haarlemmermeer. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem selecteren die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Weteringbrug onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften uitproberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte stoelliften laten zien en adviseert u over welk model voldoet aan uw wensen en budget. Het gros van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Weteringbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Weteringbrug.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 bekende traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten beloven een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere geschikte traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer. Bekende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Weteringbrug in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Minivator of TipTop hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Weteringbrug is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Weteringbrug hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Vaak fluctueert dat tussen de 115 KG en 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie