Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rozenburg

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Rozenburg maakt het mogelijk! Flink wat senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u risicoloos en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl treft u praktische tips m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u online en vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2150 tot wel €8200, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Haarlemmermeer | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode3180
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 60

Kosten traplift Rozenburg mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.950 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bieden wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Rozenburg. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.800 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.500 – €9.800€3.500 – €6.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.200 – €10.200€3.850 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€8.300 – €12.800€5.400 – €10.900Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Rozenburg.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Rozenburg is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Veel fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-rozenburg-3180

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Rozenburg voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Haarlemmermeer. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een traplift kopen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk een aanvraag indienen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Rozenburg bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere systemen laten zien en adviseert welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Rozenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Rozenburg.

Geschikte merken
In ons land zijn enkele goede fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken waarborgen een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn meerdere bekende producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe. Grote (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Rozenburg binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Handicare of TipTop verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 80.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Rozenburg is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Rozenburg hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard schommelt dat tussen de 120 KG en 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie