Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoek van Holland

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Hoek van Holland kan u daarbij helpen! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en probleemloos van uw hele huis genieten. Via deze pagina treft u handige informatie m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, een technische beschrijving, de onkosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Rotterdam.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1900 tot wel €10100, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Rotterdam | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3151
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 2000

Kosten traplift Hoek van Holland mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Hoek van Holland. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.600 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€5.100 – €8.900€2.950 – €5.6005 uur
Meerdere bochten€6.050 – €10.700€3.800 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€8.550 – €13.900€4.650 – €9.800Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoek van Holland.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Hoek van Holland is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hoek-van-holland-3151

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hoek van Holland voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 incl. montage.Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rotterdam binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Rotterdam. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Rotterdam (https://www.rotterdam.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een lift kiezen dat past bij uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kipstraat 37
 • 3011 RS, Rotterdam
 • Website: www.rotterdam.nl
 • E-mailadres: ivsozawe@rotterdam.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Hoek van Holland vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering rijmt met uw budget en situatie. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel treft u merken en winkels die ook liften monteren in Hoek van Holland.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Hoek van Holland.

Betrouwbare merken
In ons land zijn enkele populaire fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers garanderen een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 goede traplift bouwers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde aanbieders van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het vinden van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Hoek van Holland binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Minivator & Extrema verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hoek van Holland is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hoek van Holland werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 100 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie