Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Molenaarsgraaf

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Molenaarsgraaf biedt uitkomst! Steeds meer senioren kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Via de TrapliftExpert treft u bruikbare details t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Uiteraard kan men gelijk en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1800 & €8900, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMolenlanden | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2973
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Molenaarsgraaf april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: uw trapsituatie en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief installatie.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Molenaarsgraaf. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.850 – €2.300halve dag
1 bocht€5.050 – €9.100€3.500 – €6.200halve dag
Twee bochten€6.500 – €10.500€4.300 – €7.700Eén dag
Spiltrap€7.950 – €13.200€5.000 – €9.800Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Molenaarsgraaf.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Molenaarsgraaf kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u maar zo 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-molenaarsgraaf-2973

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Molenaarsgraaf voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 inclusief installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een model uitzoeken die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Molenaarsgraaf lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u een aantal opties demonstreren en adviseert u over welk type lift past matcht met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkels bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel treft u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Molenaarsgraaf.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Molenaarsgraaf.

Populaire merken
In uw regio zijn diverse erkende merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan voor een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren een aantal erkende traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer, Platinum. Betrouwbare dealers van bovengenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Molenaarsgraaf al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Platinum of Smienk beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Molenaarsgraaf is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Molenaarsgraaf hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie