Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Langerak

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Langerak maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze website treft u handige tips m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, de unieke werking, de kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1650 oplopend tot 8100, inclusief montage.
 • Soms ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Molenlanden | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2967
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Langerak juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of meer.
 • Een upgrade zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Langerak. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.600 – €2.1504 uur
1 bocht€5.350 – €8.100€2.700 – €5.9004,5 uur
2 bochten€5.950 – €10.700€3.700 – €7.9001 dag
Wenteltrap€8.450 – €14.500€4.600 – €10.6006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Langerak.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Langerak kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u tot wel 40% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-langerak-2967

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Langerak voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 incl. installatie. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenluxere stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden met de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Molenlanden. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitzoeken die matcht met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mailadres: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Langerak vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire mogelijkheden laten zien en vertelt welk soort lift voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder staan merken en winkels die ook liften installeren in Langerak.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Langerak.

Bekende merken
In Nederland zijn 5 bekende ontwikkelaars werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan in voor een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf populaire traplift bouwers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Langerak al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Otolift en PractiComfort hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Langerak is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Langerak benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie