Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Streefkerk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Streefkerk biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website bekijkt u bruikbare details t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Molenlanden.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €2450 en €9600, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMolenlanden | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2959
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Streefkerk mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Streefkerk. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.800 – €2.250Dagdeel
1 bocht€4.900 – €9.400€3.200 – €5.500halve dag
2 bochten€6.450 – €11.700€3.950 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €12.500€5.000 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Streefkerk.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Streefkerk kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 45% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. De meeste leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-streefkerk-2959

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Streefkerk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 inclusief installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Molenlanden. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een type laten plaatsen die voldoet aan uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Streefkerk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende opties tonen en informeert u over welk soort lift matcht met uw woning en budget. De meeste winkels verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Streefkerk.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Streefkerk.

Erkende merken
In ons land zijn verschillende goede ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars waarborgen een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit meerdere erkende producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa, Heymer. Erkende dealers van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de montage van een traplift in Streefkerk binnen een paar weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Platinum en Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Streefkerk is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Streefkerk werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel fluctueert dat tussen de 100 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie