Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw-Lekkerland

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Nieuw-Lekkerland verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bekijkt u belangrijke adviezen wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de totale kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Molenlanden.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1800 oplopend tot 9800, incl. plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMolenlanden | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMolenlanden
Postcode2957
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Nieuw-Lekkerland mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder vindt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Nieuw-Lekkerland. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.700 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.100€3.000 – €6.900halve dag
2 bochten€6.150 – €10.300€4.300 – €7.1001 dag
Wenteltrap€8.050 – €13.400€5.000 – €10.2001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw-Lekkerland.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw-Lekkerland kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuw-lekkerland-2957

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nieuw-Lekkerland voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Molenlanden binnen de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Molenlanden. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een prettige manier thuis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Molenlanden (https://www.molenlanden.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een stoellift selecteren die matcht met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Groeneweg 33
 • 4223 ME, Molenlanden
 • Website: www.molenlanden.nl
 • E-mail: info@molenlanden.nl
 • Telefoonnummer: 887515000

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Nieuw-Lekkerland zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte mogelijkheden laten zien en informeert welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. De meeste aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Nieuw-Lekkerland.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Nieuw-Lekkerland.

Populaire merken
In uw omgeving zijn 5 geschikte leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema. Erkende dealers van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Nieuw-Lekkerland al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Platinum of TipTop verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nieuw-Lekkerland is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuw-Lekkerland werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak ligt dat tussen de 135 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie