Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schoonhoven

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Schoonhoven kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u risicoloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert leest u praktische adviezen met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de werking, de prijzen, de WMO en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Krimpenerwaard.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2050 tot maar liefst €10000, inclusief installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Krimpenerwaard | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2871
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Schoonhoven juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €6.900 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte treft u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Schoonhoven. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.650 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.750 – €8.400€2.900 – €5.7004,5 uur
Twee bochten€6.100 – €11.100€3.800 – €7.100Hele dag
Wenteltrap€7.500 – €12.300€5.150 – €10.1005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Schoonhoven.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schoonhoven kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-schoonhoven-2871

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Schoonhoven voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al gauw €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Krimpenerwaard. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u details over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een stoellift laten plaatsen die rijmt met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mail: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Schoonhoven subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een getrainde specialist kan u meerdere modellen introduceren en adviseert u over welke uitvoering voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel bieden wij leveranciers en merken die ook actief zijn in Schoonhoven.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Schoonhoven.

Goede merken
In Nederland zijn vijf geschikte leveranciers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten hanteren een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden een aantal bekende leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde installateurs van dergelijke merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Schoonhoven in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals ThyssenKrupp en Heymer verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Schoonhoven is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Schoonhoven werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 105 KG – 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie