Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bergambacht

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Bergambacht verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zonder moeite naar boven en naar beneden. Via deze pagina bekijkt u belangrijke beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Krimpenerwaard.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1600 en €8500, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteKrimpenerwaard | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2861
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Bergambacht mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.450 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder treft u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Bergambacht. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.650 – €2.250halve dag
1 bocht€4.900 – €9.500€3.300 – €6.7005 uur
Meerdere bochten€5.900 – €10.500€4.050 – €7.2006 uur
Wenteltrap€8.500 – €13.700€4.900 – €10.700Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Bergambacht.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bergambacht is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-bergambacht-2861

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bergambacht voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.250 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. montage.De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Krimpenerwaard. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een type uitkiezen die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mail: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Bergambacht subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een productspecialist kan u geschikte systemen demonstreren en informeert u over welk model past bij uw budget en situatie. Een groot deel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht staan verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Bergambacht.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Bergambacht.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 professionele fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers werken met een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn een aantal geschikte traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Strobbe, Heymer, Minivator. Betrouwbare dealers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Bergambacht binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp of PractiComfort hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bergambacht is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Bergambacht communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans wisselt dat tussen de 125 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie