Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vlist

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Vlist maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze site bieden wij nuttige specificaties wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de installatiekosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Krimpenerwaard.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €2250 & €9200, incl. installatie.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Krimpenerwaard | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Vlist juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs hangt af van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.200.
 • Opties zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Vlist. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.650 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.900 – €9.500€2.800 – €6.1001/2 dag
Twee bochten€5.500 – €11.500€4.250 – €7.2001 dag
Draaiende trap€8.550 – €13.500€4.800 – €10.900Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vlist.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Vlist is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-vlist-2855

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Vlist voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Krimpenerwaard via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Krimpenerwaard. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Krimpenerwaard (https://www.krimpenerwaard.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert beslist of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een model kopen die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Alingersteeg 2
 • 2861 AH, Krimpenerwaard
 • Website: www.krimpenerwaard.nl
 • E-mail: gemeente@krimpenerwaard.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Vlist bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel/showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte opties tonen en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model voldoet aan uw budget en situatie. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Vlist.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Vlist.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal erkende traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten garanderen een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende populaire leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator. Bekende specialisten van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Vlist binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Otolift & Heymer verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Vlist is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Vlist benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak ligt dat tussen de 125 KG en 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie