Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Moordrecht

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Moordrecht biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met nuttige beschrijvingen aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, technische details, de verwachte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Zuidplas.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De totale kosten variëren tussen €1650 oplopend tot 8800, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Zuidplas | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2811
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Moordrecht april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en extra opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bekijkt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Moordrecht. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.800 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.450 – €9.800€3.500 – €5.800halve dag
2 bochten€6.050 – €11.000€4.050 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €14.400€5.150 – €9.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Moordrecht.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Moordrecht is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 40% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-moordrecht-2811

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Moordrecht voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 inclusief montage. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zuidplas d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zuidplas. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een prettige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zuidplas (https://www.zuidplas.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift uitkiezen die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 2914 KM, Zuidplas
 • Website: www.zuidplas.nl
 • E-mailadres: gemeente@zuidplas.nl
 • Telefoonnummer: 0180330300

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Moordrecht vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u meerdere mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Veel winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in Moordrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Moordrecht.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere professionele leveranciers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers bieden een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere betrouwbare merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Triwa, Heymer, Minivator. Gerenommeerde verkopers van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Moordrecht al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Handicare & Strobbe hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Moordrecht is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Moordrecht verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 110 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie