Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gelderswoude

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Gelderswoude verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zonder moeite van uw hele huis genieten. Hieronder leest u waardevolle beschrijvingen m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Zoeterwoude.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €2200 tot maar liefst €8200, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Zoeterwoude | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2735
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Gelderswoude mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Gelderswoude. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.700 – €2.100halve dag
1 bocht€5.500 – €8.800€2.900 – €6.9004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €11.900€4.050 – €7.500Hele dag
Spiltrap€7.500 – €13.400€4.600 – €9.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gelderswoude.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gelderswoude is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-gelderswoude-2735

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Gelderswoude voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zoeterwoude via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Zoeterwoude. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zoeterwoude (https://www.zoeterwoude.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vanaf dat moment sturen ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een traplift laten plaatsen die rijmt met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Noordbuurtseweg 27
 • 2381 ET, Zoeterwoude
 • Website: www.zoeterwoude.nl
 • E-mail: gemeente@zoeterwoude.nl
 • Telefoonnummer: 0715806349

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Gelderswoude onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen tonen en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder vindt u merken en winkels die ook liften installeren in Gelderswoude.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Gelderswoude.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf goede ontwikkelaars aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een vlotte levertijd en een goede service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere betrouwbare fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Triwa, Strobbe, Heymer, Minivator. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Gelderswoude in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Otolift + Extrema beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Gelderswoude is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Gelderswoude hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Meestal schommelt dat tussen de 130 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie