Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift s-Gravenzande

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in s-Gravenzande verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site kunt u aan de slag met belangrijke informatie met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, technische details, de totale kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Westland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2250 en €9300, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWestland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2692
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift s-Gravenzande juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in s-Gravenzande. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.750 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.100 – €8.500€3.250 – €6.400halve dag
Twee bochten€5.550 – €11.600€3.650 – €7.9001 dag
Spiltrap€7.950 – €12.700€4.500 – €10.3001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in s-Gravenzande.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in s-Gravenzande is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-s-gravenzande-2692

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in s-Gravenzande voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 incl. plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westland met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westland. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat na of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend krijgt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een model uitzoeken die voldoet aan uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stokdijkkade 2
 • 2671 GW, Westland
 • Website: www.gemeentewestland.nl
 • E-mail: info@stipwestland.nl
 • Telefoonnummer: 0174315040

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO s-Gravenzande zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht staan merken en winkels die ook actief zijn in s-Gravenzande.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met erkende leveranciers van trapliften in s-Gravenzande.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere bekende traplift fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe. Grote specialisten van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in s-Gravenzande binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Stannah of Heymer bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in s-Gravenzande is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in s-Gravenzande hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 105 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie