Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Poeldijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Poeldijk maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u weer zelf en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl bieden wij nuttige specificaties wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kan men kosteloos een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Westland.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €2050 tot maar liefst €9100, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Westland | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2685
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Poeldijk mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.450 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Poeldijk. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.850 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.800 – €9.700€3.200 – €6.5004,5 uur
Twee bochten€6.200 – €11.600€3.600 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.400 – €12.800€4.550 – €10.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Poeldijk.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Poeldijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Meer en meer fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-poeldijk-2685

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Poeldijk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenopklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westland d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westland. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een systeem laten installeren die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stokdijkkade 2
 • 2671 GW, Westland
 • Website: www.gemeentewestland.nl
 • E-mailadres: info@stipwestland.nl
 • Telefoonnummer: 0174315040

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Poeldijk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en informeert welk soort lift rijmt met uw budget en situatie. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Poeldijk.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Poeldijk.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele professionele traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten staan voor een snelle levering en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 goede merken De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Triwa, Platinum, Extrema. Betrouwbare verkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Poeldijk binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Stannah + Heymer verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Poeldijk is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Poeldijk verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie