Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Monster

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Monster verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Via deze pagina treft u bruikbare details met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Tevens kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Westland.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2450 tot wel €10100, inclusief montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWestland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2681
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Monster juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht verschaffen we een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Monster. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.650 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.350 – €9.600€3.100 – €6.7005 uur
Twee bochten€5.700 – €11.400€4.350 – €7.6006 uur
Spiltrap€7.900 – €14.500€4.600 – €10.9005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Monster.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Monster kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-monster-2681

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Monster voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Verder zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. montage.Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westland binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Westland. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna geven ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een traplift uitzoeken die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of snel een aanvraag indienen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stokdijkkade 2
 • 2671 GW, Westland
 • Website: www.gemeentewestland.nl
 • E-mail: info@stipwestland.nl
 • Telefoonnummer: 0174315040

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Monster zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften laten zien en adviseert welk type lift past aansluit op uw woning en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Monster.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Monster.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere bekende merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten garanderen een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren 5 erkende ontwikkelaars We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Monster in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Minivator + RecentLift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Monster is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Monster benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 105 KG en 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie