Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maasdijk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Maasdijk biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl treft u belangrijke beschrijvingen betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Westland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2150 tot zo’n €9700, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWestland | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2676
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Maasdijk april 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.350 inclusief installatie.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Maasdijk. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.650 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€5.500 – €9.400€2.900 – €6.2001/2 dag
2 bochten€6.250 – €10.300€4.350 – €7.2006 uur
Wenteltrap€8.000 – €14.000€5.400 – €9.7001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Maasdijk.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Maasdijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-maasdijk-2676

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Maasdijk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westland. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna bieden ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een traplift kopen die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stokdijkkade 2
 • 2671 GW, Westland
 • Website: www.gemeentewestland.nl
 • E-mail: info@stipwestland.nl
 • Telefoonnummer: 0174315040

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Maasdijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u de populaire stoelliften laten zien en vertelt welk soort lift voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel showrooms verkopen diverse merken. In het schema hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Maasdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Maasdijk.

Goede merken
In uw omgeving zijn vijf populaire traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten hanteren een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit enkele professionele ontwikkelaars We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum, Minivator. Populaire (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Maasdijk binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Acorn & Strobbe verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Maasdijk is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Maasdijk hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 135 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie