Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Berkel en Rodenrijs

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Berkel en Rodenrijs maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via deze pagina kunt u aan de slag met belangrijke adviezen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, technische details, de onkosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u direct een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Lansingerland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2400 tot wel €9300, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Lansingerland | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2651
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Berkel en Rodenrijs mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Berkel en Rodenrijs. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.800 – €2.200halve dag
1 bocht€5.300 – €9.100€2.700 – €5.7001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.200€4.250 – €8.0006 uur
Draaiende trap€7.900 – €12.000€5.400 – €9.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Berkel en Rodenrijs.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Berkel en Rodenrijs kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-berkel-en-rodenrijs-2651

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Berkel en Rodenrijs voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lansingerland door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Lansingerland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Lansingerland (https://www.lansingerland.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift kiezen die aansluit op uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen hulp aanvragen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tobias Asserlaan 1
 • 2662 SB, Lansingerland
 • Website: www.lansingerland.nl
 • E-mail: info@lansingerland.nl
 • Telefoonnummer: 14010

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Berkel en Rodenrijs vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte modellen laten zien en informeert u over welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Berkel en Rodenrijs.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Berkel en Rodenrijs.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere bekende ontwikkelaars actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van merken als deze zijn Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Berkel en Rodenrijs binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn en Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Berkel en Rodenrijs is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Berkel en Rodenrijs werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 130 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie