Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Woubrugge

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Woubrugge kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. In het volgende overzicht leest u belangrijke tips inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Kaag en Braassem.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De kosten schommelen tussen €1500 tot zo’n €8800, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteKaag en Braassem | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Woubrugge juli 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €6.950 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Woubrugge. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.550 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.350 – €9.000€2.700 – €6.3001/2 dag
2 bochten€6.300 – €11.400€4.150 – €7.2005,5 uur
Spiltrap€8.400 – €12.900€5.150 – €10.100Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Woubrugge.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Woubrugge kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 45% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-woubrugge-2481

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Woubrugge voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Tevens onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 inclusief installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenluxe stoel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kaag en Braassem d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Kaag en Braassem. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Kaag en Braassem (https://www.kaagenbraassem.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een stoellift selecteren die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Westeinde 1
 • 2371 AS, Kaag en Braassem
 • Website: www.kaagenbraassem.nl
 • E-mailadres: info@kaagenbraassem.nl
 • Telefoonnummer: 0713327272

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Woubrugge bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en informeert u over welk model past bij uw budget en situatie. De meeste winkeliers hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Woubrugge.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Woubrugge.

Betrouwbare merken
In ons land zijn vijf populaire fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers staan in voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit 5 professionele fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer, Platinum. Bekende adviseurs van deze modellen zijn RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een geschikte huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Woubrugge binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Platinum of Smienk verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Woubrugge is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Woubrugge verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak ligt dat tussen de 100 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie