Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kaag en Braassem

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Kaag en Braassem biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en probleemloos de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl vindt u handige specificaties over trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, technische details, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Kaag en Braassem.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2150 tot wel €8000, incl. montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Kaag en Braassem | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Kaag en Braassem mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.000.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Kaag en Braassem. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.600 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.400 – €9.000€3.200 – €6.0001/2 dag
Meerdere bochten€6.000 – €11.500€3.550 – €7.3001 dag
Draaiende trap€8.450 – €14.300€5.050 – €10.300Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Kaag en Braassem.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Kaag en Braassem is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-kaag-en-braassem-2481

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Kaag en Braassem voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kaag en Braassem d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Kaag en Braassem. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Kaag en Braassem (https://www.kaagenbraassem.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt nu een systeem aanschaffen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Westeinde 1
 • 2371 AS, Kaag en Braassem
 • Website: www.kaagenbraassem.nl
 • E-mailadres: info@kaagenbraassem.nl
 • Telefoonnummer: 0713327272

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Kaag en Braassem lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u de populaire uitvoeringen tonen en geeft aan welk soort lift voldoet aan uw woning en budget. Veel showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Kaag en Braassem.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Kaag en Braassem.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle montage en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan diverse betrouwbare traplift fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator, Heymer. Bekende adviseurs van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Kaag en Braassem al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Triwa en RecentLift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kaag en Braassem is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Kaag en Braassem communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie