Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwe Wetering

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Nieuwe Wetering vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u risicoloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide gegevens ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Bovendien kan men gelijk op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Kaag en Braassem.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2450 tot wel €10100, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Kaag en Braassem | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2376
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftStannah Solus

Kosten traplift Nieuwe Wetering april 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Nieuwe Wetering. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.100€3.250 – €6.000Dagdeel
2 bochten€6.250 – €11.200€3.750 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€8.300 – €12.800€5.500 – €9.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwe Wetering.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwe Wetering kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u tot wel 50% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nieuwe-wetering-2376

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nieuwe Wetering voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze variant beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kaag en Braassem via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Kaag en Braassem. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Kaag en Braassem (https://www.kaagenbraassem.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist verkent of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een type selecteren die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of gelijk een WMO-melding doen? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Westeinde 1
 • 2371 AS, Kaag en Braassem
 • Website: www.kaagenbraassem.nl
 • E-mailadres: info@kaagenbraassem.nl
 • Telefoonnummer: 0713327272

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Nieuwe Wetering vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model matcht met uw woning en budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Nieuwe Wetering.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Nieuwe Wetering.

Professionele merken
In ons land zijn enkele bekende producenten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan bekend om een korte levertijd en een goede service. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele professionele producenten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe. Erkende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Nieuwe Wetering al binnen 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Platinum + Strobbe verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nieuwe Wetering is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nieuwe Wetering hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 130 KG & 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie