Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Warmond

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Warmond maakt het mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u veilig en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op deze website treft u nuttige adviezen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Teylingen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De kosten variëren tussen €2050 tot wel €9100, inclusief montage.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteTeylingen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Parallel

Kosten traplift Warmond april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Ook komen er additionele kosten bij voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Warmond. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.600 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€5.300 – €9.900€3.050 – €6.100Dagdeel
Meerdere bochten€5.600 – €11.400€4.250 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €13.500€5.300 – €9.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Warmond.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Warmond kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u zo 60% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-warmond-2361

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Warmond voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Bovendien zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Teylingen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Teylingen. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Teylingen (https://www.teylingen.nl/).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens ontvangt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem selecteren die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminalaan 25
 • 2171 CS, Teylingen
 • Website: www.teylingen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@teylingen.nl
 • Telefoonnummer: 140252

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Warmond bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de buurt. Een productspecialist kan u passende systemen tonen en vertelt welk systeem in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Warmond.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Warmond.

Erkende merken
In uw regio zijn 5 bekende merken werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken verzekeren een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele betrouwbare fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum. Erkende installateurs van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de installatie van een traplift in Warmond binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Platinum of Extrema bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Warmond is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Warmond verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 120 KG en 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie