Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Voorburg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Voorburg maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker treft u praktische beschrijvingen m.b.t. trapliften. U leest hier alles over soorten liften, technische details, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Leidschendam-Voorburg.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €2250 tot maar liefst €8300, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLeidschendam-Voorburg | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
Postcode2273
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Voorburg mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Uiteraard geldt er een meerprijs voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de richtprijs van het monteren van een traplift in Voorburg. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.700 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.100 – €8.200€3.500 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €10.600€3.700 – €7.7005,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €12.400€5.050 – €10.600Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Voorburg.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Voorburg is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-voorburg-2273

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Voorburg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief installatie. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leidschendam-Voorburg d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent comfortabel in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leidschendam-Voorburg (https://www.lv.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een traplift uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningin Wilhelminalaan 2
 • 2264 BM, Leidschendam-Voorburg
 • Website: www.lv.nl
 • E-mailadres: info@leidschendam-voorburg.nl
 • Telefoonnummer: 14070

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Voorburg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften demonstreren en vertelt welk model aansluit op uw situatie. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Voorburg.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Voorburg.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal populaire producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken waarborgen een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse populaire traplift fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe. Grote (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Voorburg binnen één tot twee weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn of 123 traplift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Voorburg is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Voorburg communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis fluctueert dat tussen de 120 KG tot 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie