Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Zilk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in De Zilk verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op deze website leest u bruikbare informatie ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Noordwijk.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2350 tot zo’n €9800, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noordwijk | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2191
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift De Zilk mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs is afhankelijk van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in De Zilk. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.650 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.900€3.200 – €5.8001/2 dag
2 bochten€5.600 – €11.400€3.700 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€8.550 – €13.600€5.450 – €9.300Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in De Zilk.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Zilk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u maar zo 40% op de aanschafwaarde. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer aanbieders bieden een assortiment met 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-de-zilk-2191

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle merken hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in De Zilk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordwijk via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noordwijk. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noordwijk (https://www.noordwijk.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat na of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een stoellift uitzoeken die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of snel aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Voorstraat 42
 • 2201 HW, Noordwijk
 • Website: www.noordwijk.nl
 • E-mailadres: lokaalloket@noordwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0713617600

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO De Zilk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere opties tonen en informeert welk systeem past bij uw woning en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel staan winkels en producenten die ook liften monteren in De Zilk.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met goede leveranciers van trapliften in De Zilk.

Erkende merken
In Nederland zijn enkele professionele traplift fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten staan in voor een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere grote ontwikkelaars Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe. Betrouwbare specialisten van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in De Zilk binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Minivator & Smienk beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in De Zilk is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in De Zilk benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie