Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sassenheim

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Sassenheim maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zonder risico en zonder moeite de trap op en af. Op deze website kunt u aan de slag met praktische beschrijvingen met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Teylingen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2450 oplopend tot 9200, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTeylingen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2170
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Sassenheim mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.550 of meer.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de richtprijs van het installeren van een traplift in Sassenheim. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.650 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.300 – €8.200€2.900 – €6.7001/2 dag
Meerdere bochten€6.000 – €11.600€4.250 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€8.100 – €13.900€5.150 – €10.1001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Sassenheim.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Sassenheim is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u eenvoudig 55% op de aankoopprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders bieden een assortiment met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-sassenheim-2170

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Sassenheim voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Teylingen door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Teylingen. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Teylingen (https://www.teylingen.nl/).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan opstapjes of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een model selecteren die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminalaan 25
 • 2171 CS, Teylingen
 • Website: www.teylingen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@teylingen.nl
 • Telefoonnummer: 140252

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Sassenheim bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk systeem past bij uw situatie. Een groot deel van de dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Sassenheim.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Sassenheim.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte leveranciers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan voor een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal goede leveranciers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Sassenheim binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Otolift & TipTop bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sassenheim is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Sassenheim hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie