Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kaag

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Kaag kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl vindt u handige beschrijvingen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, de unieke werking, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Kaag en Braassem.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De totale kosten schommelen tussen €2500 & €8100, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Kaag en Braassem | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2159
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Kaag juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.550 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Kaag. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.800 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.750 – €8.100€2.550 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €10.300€3.900 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.550 – €13.100€4.850 – €10.400Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Kaag.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Kaag is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-kaag-2159

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Kaag voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.100 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 inclusief plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kaag en Braassem met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Kaag en Braassem. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Kaag en Braassem (https://www.kaagenbraassem.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert beslist of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak opstapjes of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een lift kopen die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Westeinde 1
 • 2371 AS, Kaag en Braassem
 • Website: www.kaagenbraassem.nl
 • E-mailadres: info@kaagenbraassem.nl
 • Telefoonnummer: 0713327272

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Kaag zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en informeert welk systeem past bij de situatie en het budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In deze tabel bieden wij leveranciers en merken die ook leveren in Kaag.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Kaag.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse erkende leveranciers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers beloven een snelle levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn 5 betrouwbare producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer. Erkende specialisten van merken als deze zijn TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Kaag binnen één tot twee weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + PractiComfort verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kaag is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Kaag werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 125 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie