Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordwijkerhout

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Noordwijkerhout vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina bekijkt u waardevolle gegevens aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kan men kosteloos een brochure of een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Noordwijk.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven liggen tussen de €1950 tot wel €8800, incl. montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoordwijk | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNoordwijk
Postcode2210
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Noordwijkerhout mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Noordwijkerhout. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.850 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.750 – €8.600€2.550 – €5.400halve dag
Twee bochten€6.450 – €11.800€3.750 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€8.350 – €12.300€5.050 – €10.700Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Noordwijkerhout.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Noordwijkerhout kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 45% op de aankoopprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Veel aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-noordwijkerhout-2210

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Noordwijkerhout voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 inclusief montage. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordwijk door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noordwijk. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noordwijk (https://www.noordwijk.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur verkent of de traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een lift laten monteren die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of gelijk aan de slag met een aanvraag? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Voorstraat 42
 • 2201 HW, Noordwijk
 • Website: www.noordwijk.nl
 • E-mailadres: lokaalloket@noordwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0713617600

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Noordwijkerhout zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende modellen introduceren en adviseert u over welk soort lift in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel staan winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Noordwijkerhout.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met goede leveranciers van trapliften in Noordwijkerhout.

Erkende merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele traplift bouwers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers bieden een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse betrouwbare traplift bouwers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Erkende adviseurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Noordwijkerhout binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & 123 traplift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Noordwijkerhout is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Noordwijkerhout werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel valt dit binnen een marge van 125 KG en 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie