Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijnsburg

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Rijnsburg biedt uitkomst! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kan men zonder zorgen en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bieden wij praktische gegevens ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Katwijk.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2400 tot maar liefst €8900, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteKatwijk | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKatwijk
Postcode2231
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Rijnsburg mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 of nog duurder.
 • Opties zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Rijnsburg. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.750 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.950 – €9.800€3.050 – €5.500Dagdeel
Twee bochten€6.400 – €11.600€3.900 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€8.450 – €13.800€4.900 – €9.2001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Rijnsburg.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Rijnsburg kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Meer en meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-rijnsburg-2231

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Rijnsburg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 inclusief montage. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.750. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Katwijk met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Katwijk. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Katwijk (https://www.katwijk.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een systeem selecteren die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningin Julianalaan 3
 • 2224 EW, Katwijk
 • Website: www.katwijk.nl
 • E-mailadres: gemeente@katwijk.nl
 • Telefoonnummer: 0714065000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Rijnsburg onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende opties introduceren en geeft aan welk soort lift aansluit op uw woning en budget. De meeste verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Rijnsburg.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Rijnsburg.

Professionele merken
In ons land zijn diverse populaire ontwikkelaars actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers werken met een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren 5 geschikte traplift bouwers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum, Triwa. Betrouwbare montagepartners van deze merken zijn o.a. Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Rijnsburg al binnen 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah of PractiComfort verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1100.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Rijnsburg is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Rijnsburg benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Meestal ligt dat tussen de 105 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie