Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oud Ade

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Oud Ade biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. In het volgende overzicht bieden wij waardevolle tips wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Kaag en Braassem.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven liggen tussen de €2100 & €9600, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Kaag en Braassem | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2374
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Oud Ade mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Oud Ade. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.850 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.100€2.950 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.150 – €10.200€3.950 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.550 – €13.300€4.550 – €10.400Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oud Ade.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oud Ade is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u tot wel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Het gros van de aanbieders bieden een assortiment met 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oud-ade-2374

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passend model te vinden. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Oud Ade voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief montage. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kaag en Braassem d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Kaag en Braassem. Burgers met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Kaag en Braassem (https://www.kaagenbraassem.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna krijgt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type laten installeren die in lijn is met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Westeinde 1
 • 2371 AS, Kaag en Braassem
 • Website: www.kaagenbraassem.nl
 • E-mail: info@kaagenbraassem.nl
 • Telefoonnummer: 0713327272

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Oud Ade bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere liften demonstreren en adviseert u over welk model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Oud Ade.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Oud Ade.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse professionele producenten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers werken met een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er ook producten verkocht van Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de installatie van een traplift in Oud Ade in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Stannah + RecentLift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oud Ade is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oud Ade verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans wisselt dat tussen de 105 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie