Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zoeterwoude

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Zoeterwoude maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site vindt u nuttige beschrijvingen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kan men kosteloos en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Zoeterwoude.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1600 tot zo’n €9600, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Zoeterwoude | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2381
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Zoeterwoude mei 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.100 incl. montage.
 • Opties zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de richtprijs van het monteren van een traplift in Zoeterwoude. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.600 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.500 – €8.200€3.300 – €5.8005 uur
Meerdere bochten€5.600 – €11.900€3.950 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€8.550 – €12.800€4.600 – €9.6006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zoeterwoude.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Zoeterwoude is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zoeterwoude-2381

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Zoeterwoude voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zoeterwoude door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Zoeterwoude. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Zoeterwoude (https://www.zoeterwoude.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na deze termijn ontvangt u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type aanschaffen die aansluit op uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Noordbuurtseweg 27
 • 2381 ET, Zoeterwoude
 • Website: www.zoeterwoude.nl
 • E-mailadres: gemeente@zoeterwoude.nl
 • Telefoonnummer: 0715806349

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Zoeterwoude subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u de populaire opties introduceren en informeert welke uitvoering matcht met uw woning en budget. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Zoeterwoude.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Zoeterwoude.

Erkende merken
In uw omgeving zijn meerdere geschikte fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan in voor een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit 5 professionele merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum, Minivator. Erkende dealers van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het aanschaffen van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Zoeterwoude al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Minivator of Smienk verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Zoeterwoude is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Zoeterwoude werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis ligt dat tussen de 130 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie