Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westland

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Westland maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze pagina leest u uitgebreide beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Westland.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2450 tot zo’n €10000, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWestland | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2291
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 160

Kosten traplift Westland april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.300 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder vindt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Westland. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.700 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.100 – €8.800€3.050 – €6.9005 uur
Twee bochten€6.050 – €10.000€4.200 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.100 – €14.000€5.450 – €9.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westland.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Westland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschafwaarde. Ook is recycling goed voor het milieu. Flink wat merken kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-westland-2291

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Westland voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westland binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westland. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift uitkiezen dat past bij uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer weten of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stokdijkkade 2
 • 2671 GW, Westland
 • Website: www.gemeentewestland.nl
 • E-mail: info@stipwestland.nl
 • Telefoonnummer: 0174315040

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Westland lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire modellen demonstreren en adviseert welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Westland.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Westland.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende erkende merken aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers verzekeren een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit verschillende populaire traplift bouwers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer. Erkende verkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Westland binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Minivator & 123 traplift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Westland is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Westland werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie