Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ter Heijde

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Ter Heijde biedt uitkomst! Steeds meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Onderstaand vindt u uitgebreide details t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Westland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1950 en €9700, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Westland | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2684
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Siena

Kosten traplift Ter Heijde mei 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Ter Heijde. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.700 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.700 – €9.900€3.350 – €6.3001/2 dag
Meerdere bochten€6.550 – €11.000€3.700 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €13.100€5.400 – €9.9001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Ter Heijde.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Ter Heijde is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aanschafwaarde. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-ter-heijde-2684

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ter Heijde voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 inclusief montage. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en aanvullende opties als een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westland d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Westland. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een veilige manier zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna krijgt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een lift aanschaffen die aansluit op uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stokdijkkade 2
 • 2671 GW, Westland
 • Website: www.gemeentewestland.nl
 • E-mail: info@stipwestland.nl
 • Telefoonnummer: 0174315040

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Ter Heijde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en informeert welk type lift past aansluit op de situatie en het budget. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Ter Heijde.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ter Heijde.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf populaire producenten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten verzekeren een korte installatietijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit verschillende erkende traplift fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema. Betrouwbare aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Ter Heijde binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Acorn of RecentLift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 160.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Ter Heijde is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ter Heijde werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel valt dit binnen een marge van 125 KG – 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie