Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Honselersdijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Honselersdijk kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle specificaties ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, een technische beschrijving, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Westland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1850 & €10000, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Westland | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2675
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Honselersdijk mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 of meer.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Honselersdijk. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.600 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.000 – €9.400€2.850 – €6.800halve dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.000€4.000 – €7.200Eén dag
Draaiende trap€7.700 – €14.100€5.050 – €10.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Honselersdijk.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Honselersdijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u eenvoudig 55% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkooppunten kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-honselersdijk-2675

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Honselersdijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenmeedraaiende stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westland d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist verkent of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Nadien krijgt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een systeem aanschaffen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk een aanvraag indienen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stokdijkkade 2
 • 2671 GW, Westland
 • Website: www.gemeentewestland.nl
 • E-mailadres: info@stipwestland.nl
 • Telefoonnummer: 0174315040

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Honselersdijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en informeert welk soort lift past bij uw budget en situatie. Veel verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Honselersdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Honselersdijk.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele traplift fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten beloven een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere professionele traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Platinum, Extrema, Heymer, Triwa. Gerenommeerde installateurs van bovengenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist geeft tips en advies voor het kopen van een fijne huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Honselersdijk in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Handicare & TipTop hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Stannah Solus.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Honselersdijk is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Honselersdijk hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard schommelt dat tussen de 135 KG tot 150 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie