Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Naaldwijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Naaldwijk vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kan men zonder zorgen en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site vindt u waardevolle informatie t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, technische details, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Westland.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €1850 tot zo’n €8000, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Westland | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2671
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Naaldwijk mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000.
 • Opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Naaldwijk. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.800 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.400 – €8.200€3.450 – €5.2004,5 uur
Meerdere bochten€5.750 – €10.500€3.700 – €7.7001 dag
Spiltrap€8.450 – €13.500€4.850 – €10.5001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Naaldwijk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Naaldwijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-naaldwijk-2671

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Naaldwijk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap start bij €2.600 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 incl. installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westland d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Westland. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Nadien krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type kiezen dat past bij uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of meteen hulp aanvragen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stokdijkkade 2
 • 2671 GW, Westland
 • Website: www.gemeentewestland.nl
 • E-mailadres: info@stipwestland.nl
 • Telefoonnummer: 0174315040

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Naaldwijk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en adviseert welk soort lift in lijn is met uw situatie. Een groot deel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst bieden wij leveranciers en merken die ook leveren in Naaldwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Naaldwijk.

Professionele merken
In ons land zijn enkele bekende leveranciers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan bekend om een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn diverse betrouwbare fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van deze modellen zijn TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Naaldwijk al binnen 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Handicare & TipTop verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Naaldwijk is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Naaldwijk verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 110 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie