Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Voorschoten

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Voorschoten biedt uitkomst! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl leest u waardevolle gegevens betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Voorschoten.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2600 & €8000, inclusief montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteVoorschoten | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVoorschoten
Postcode2251
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Voorschoten april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100.
 • Extra’s zoals een vierpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de marktprijzen van het installeren van een traplift in Voorschoten. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.800 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.550 – €8.300€3.000 – €5.7005 uur
Meerdere bochten€6.200 – €11.200€4.050 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.200€5.150 – €10.3006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Voorschoten.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Voorschoten kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 40% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-voorschoten-2251

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Voorschoten voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Voorschoten via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Voorschoten. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Voorschoten (https://www.voorschoten.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent gaat na of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Nadien sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een model selecteren die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Leidseweg 25
 • 2252 LA, Voorschoten
 • Website: www.voorschoten.nl
 • E-mailadres: welzijnwerkenzorg@voorschoten.nl
 • Telefoonnummer: 0886549502

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Voorschoten vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een showroom/dealer in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire stoelliften demonstreren en informeert welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. De meeste showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Voorschoten.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Voorschoten.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse erkende fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan bekend om een snelle levering en uitstekende service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere grote fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer. Betrouwbare wederverkopers van de genoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Voorschoten binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Acorn & Extrema hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Voorschoten is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Voorschoten werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel schommelt dat tussen de 135 KG & 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie