Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lisse

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Lisse biedt uitkomst! Flink wat mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze pagina leest u nuttige adviezen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Lisse.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2400 & €9100, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLisse | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLisse
Postcode2161
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 2000

Kosten traplift Lisse mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.450 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Lisse. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.800 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.200 – €8.800€3.250 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.200€3.700 – €7.9006 uur
Draaiende trap€8.050 – €13.400€5.300 – €10.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lisse.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Lisse is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u gemakkelijk 60% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste aanbieders bieden een assortiment met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-lisse-2161

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Lisse voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lisse via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Lisse. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Lisse (https://www.lisse.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment krijgt u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een type uitzoeken die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct een aanvraag indienen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Heereweg 254
 • 2161 BC, Lisse
 • Website: www.lisse.nl
 • E-mailadres: info@lokaalloketlisse.nl
 • Telefoonnummer: 0252755599

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Lisse bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en informeert u over welke uitvoering past bij uw wensen en budget. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In deze tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Lisse.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Lisse.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere populaire traplift fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan voor een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende goede leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Triwa, Heymer, Platinum. Betrouwbare montagepartners van bovengenoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Lisse binnen één tot twee weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Otolift of TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Lisse is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Lisse werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 120 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie