Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heemstede

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Heemstede verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zorgeloos en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina bekijkt u uitgebreide informatie betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Heemstede.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €1700 en €8900, incl. installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHeemstede | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemstede
Postcode2103
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Heemstede juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Heemstede. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.800 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.500€2.950 – €6.500Dagdeel
Meerdere bochten€6.250 – €11.900€4.200 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.400€5.050 – €9.2005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Heemstede.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heemstede kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-heemstede-2103

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Heemstede voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap start bij €2.250 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief montage. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenluxe stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heemstede via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Heemstede. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heemstede (https://www.heemstede.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent verkent of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een model laten installeren die matcht met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct een WMO-melding doen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2101 HA, Heemstede
 • Website: www.heemstede.nl
 • E-mailadres: loket@heemstede.nl
 • Telefoonnummer: 0235483040

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Heemstede lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en informeert welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de dealers bieden meerdere merken aan. In deze tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Heemstede.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Heemstede.

Goede merken
In ons land zijn meerdere betrouwbare merken met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten bieden een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere bekende merken We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa. Betrouwbare specialisten van merken als deze zijn TipTop, 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Heemstede in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Triwa en TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Platinum Horizon.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Heemstede is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Heemstede verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 120 KG – 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie