Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Alphen aan den Rijn

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Alphen aan den Rijn maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u veilig en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker bekijkt u nuttige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Alphen aan den Rijn.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1950 tot zo’n €9200, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteAlphen aan den Rijn | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2406
WMO Beslissingstermijn6 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Alphen aan den Rijn juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.600 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Alphen aan den Rijn. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.850 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.600 – €9.800€3.200 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€6.250 – €11.200€4.100 – €7.6006 uur
Wenteltrap€8.500 – €13.300€5.250 – €9.2005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Alphen aan den Rijn.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Alphen aan den Rijn is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschafwaarde. Bovendien is recycling goed voor het milieu. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-alphen-aan-den-rijn-2406

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Alphen aan den Rijn voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.150 incl. plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen aan den Rijn binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Alphen aan den Rijn (https://www.alphenaandenrijn.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent zoekt uit of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 6 weken. Hierna geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een traplift aanschaffen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 2405 SH, Alphen aan den Rijn
 • Website: www.alphenaandenrijn.nl
 • E-mailadres: gemeente@alphenaandenrijn.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Alphen aan den Rijn bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende liften tonen en geeft aan welk systeem rijmt met uw woning en budget. De meeste winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Alphen aan den Rijn.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Alphen aan den Rijn.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse bekende producenten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten beloven een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren een aantal erkende traplift fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe. Erkende adviseurs van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Alphen aan den Rijn binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als ThyssenKrupp & RecentLift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 160.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Alphen aan den Rijn is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Alphen aan den Rijn werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 125 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie