Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boskoop

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Boskoop verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite naar boven en naar beneden. In het volgende overzicht vindt u handige beschrijvingen wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Ook kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Alphen aan den Rijn.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2200 oplopend tot 9600, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Alphen aan den Rijn | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2771
WMO Beslissingstermijn6 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Boskoop juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt bepaald door twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Boskoop. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.550 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.350 – €8.400€2.850 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €11.700€3.850 – €7.1006 uur
Wenteltrap€8.200 – €12.300€4.700 – €10.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Boskoop.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Boskoop is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-boskoop-2771

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Boskoop voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 inclusief plaatsing. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alphen aan den Rijn via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Alphen aan den Rijn (https://www.alphenaandenrijn.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 6 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een type kopen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of gelijk hulp aanvragen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 2405 SH, Alphen aan den Rijn
 • Website: www.alphenaandenrijn.nl
 • E-mailadres: gemeente@alphenaandenrijn.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Boskoop lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende liften laten zien en informeert welke uitvoering aansluit op uw situatie. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel staan fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Boskoop.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Boskoop.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse professionele producenten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten bieden een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf bekende fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator. Grote (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Boskoop binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Stannah & Extrema hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Boskoop is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Boskoop hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis schommelt dat tussen de 135 KG en 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie