Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zevenhuizen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Zevenhuizen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website kunt u aan de slag met waardevolle details met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de tarieven, de WMO en populaire leveranciers. Bovendien kunt u online een brochure of een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Zuidplas.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De totale kosten liggen tussen de €2050 oplopend tot 8000, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Zuidplas | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftHandicare 2000

Kosten traplift Zevenhuizen mei 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €6.950 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Zevenhuizen. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.550 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.650 – €8.200€2.650 – €5.6005 uur
2 bochten€5.600 – €10.800€3.900 – €7.6006,5 uur
Spiltrap€8.550 – €14.500€4.500 – €10.1006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zevenhuizen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Zevenhuizen is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-zevenhuizen-2761

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zevenhuizen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief montage. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zuidplas binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zuidplas. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Zuidplas (https://www.zuidplas.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een model kiezen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 2914 KM, Zuidplas
 • Website: www.zuidplas.nl
 • E-mail: gemeente@zuidplas.nl
 • Telefoonnummer: 0180330300

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Zevenhuizen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende uitvoeringen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model voldoet aan de situatie en het budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Zevenhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Zevenhuizen.

Erkende merken
In uw omgeving zijn meerdere bekende traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan voor een snelle levering en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse grote producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Extrema, Minivator, Triwa. Grote wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Zevenhuizen in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Stannah of Smienk bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zevenhuizen is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zevenhuizen communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 125 KG en 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie