Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidplas

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Zuidplas maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle specificaties t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Bovendien kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Zuidplas.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1900 en €9900, incl. installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteZuidplas | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Zuidplas juli 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.700 of meer.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Zuidplas. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.850 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.200 – €9.600€2.950 – €5.100halve dag
Twee bochten€6.500 – €11.700€3.850 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €12.300€4.800 – €10.4006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidplas.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Zuidplas kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zuidplas-2761

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zuidplas voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 inclusief montage. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zuidplas binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Zuidplas. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Zuidplas (https://www.zuidplas.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna krijgt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een stoellift uitzoeken die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 2914 KM, Zuidplas
 • Website: www.zuidplas.nl
 • E-mail: gemeente@zuidplas.nl
 • Telefoonnummer: 0180330300

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Zuidplas bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Zuidplas.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Zuidplas.

Geschikte merken
In Nederland zijn een aantal betrouwbare merken met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere betrouwbare traplift fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator. Populaire adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het vinden van de beste huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Zuidplas binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Minivator of Extrema verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zuidplas is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zuidplas verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In de regel ligt dat tussen de 125 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie