Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zoetermeer

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Zoetermeer vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met nuttige adviezen wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kan men gelijk en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Zoetermeer.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een beschermde en prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1500 tot wel €9300, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Zoetermeer | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoetermeer
Postcode2722
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Zoetermeer juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk zijn er extra kosten voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100.
 • Opties zoals een draaifunctie komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Zoetermeer. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.750 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.050 – €9.400€3.300 – €5.2005 uur
Meerdere bochten€6.450 – €10.900€4.350 – €7.9006,5 uur
Wenteltrap€8.050 – €12.100€4.700 – €10.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zoetermeer.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zoetermeer is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 45% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkooppunten hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zoetermeer-2722

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Zoetermeer voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 incl. montage.De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zoetermeer via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Zoetermeer. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Zoetermeer (https://www.zoetermeer.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna bieden ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een systeem laten plaatsen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 1
 • 2711 EC, Zoetermeer
 • Website: www.zoetermeer.nl
 • E-mail: antwoord@zoetermeer.nl
 • Telefoonnummer: 14079

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Zoetermeer vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en informeert u over welk soort lift aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook liften installeren in Zoetermeer.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met goede leveranciers van trapliften in Zoetermeer.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende professionele producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten garanderen een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInnovatief en compact design
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn diverse geschikte traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe. Bekende montagepartners van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Zoetermeer binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals ThyssenKrupp & 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zoetermeer is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zoetermeer hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG en 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie