Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Pijnacker-Nootdorp

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Pijnacker-Nootdorp biedt uitkomst! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website vindt u bruikbare informatie wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Pijnacker-Nootdorp.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten liggen tussen de €1850 tot zo’n €8000, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Pijnacker-Nootdorp | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2642
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Pijnacker-Nootdorp juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €6.900 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Pijnacker-Nootdorp. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.600 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.550 – €9.900€2.900 – €6.600halve dag
Meerdere bochten€6.000 – €11.000€3.950 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.000€5.400 – €10.7005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Pijnacker-Nootdorp.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Pijnacker-Nootdorp is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-pijnacker-nootdorp-2642

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Pijnacker-Nootdorp voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap start bij €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende zaak die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Pijnacker-Nootdorp via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Pijnacker-Nootdorp (https://www.pijnacker-nootdorp.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een type aanschaffen die rijmt met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Oranjeplein 1
 • 2641 EZ, Pijnacker-Nootdorp
 • Website: www.pijnacker-nootdorp.nl
 • E-mailadres: info@pijnacker-nootdorp.nl
 • Telefoonnummer: 14015

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Pijnacker-Nootdorp vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model in lijn is met uw situatie. Veel dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Pijnacker-Nootdorp.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Pijnacker-Nootdorp.

Professionele merken
In uw regio zijn een aantal erkende leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken verzekeren een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn meerdere geschikte producenten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum, Heymer. Erkende aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Pijnacker-Nootdorp binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Acorn en PractiComfort verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Pijnacker-Nootdorp is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Pijnacker-Nootdorp hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak valt dit binnen een marge van 110 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie