Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Haag

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Den Haag maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u veilig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker vindt u bruikbare tips t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Den Haag.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1800 tot zo’n €9200, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Den Haag | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDen Haag
Postcode2553
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Den Haag mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De prijs komt tot stand middels twee zaken: het type trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.300 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Den Haag. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.650 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.700 – €9.900€2.600 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€6.200 – €10.100€4.300 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€7.550 – €13.100€5.150 – €10.5006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Den Haag.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Den Haag is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-den-haag-2553

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel producten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Den Haag voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. montage.Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Den Haag binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Den Haag. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Den Haag (https://www.denhaag.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. opstapjes of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een traplift laten plaatsen dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Spui 70
 • 2511 BT, Den Haag
 • Website: www.denhaag.nl
 • E-mailadres: gemeente@denhaag.nl
 • Telefoonnummer: 09001235746

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Den Haag vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal uitvoeringen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw wensen en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst treft u aanbieders en merken die ook actief zijn in Den Haag.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Den Haag.

Populaire merken
In Nederland zijn 5 goede traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers verzekeren een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf professionele traplift bouwers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Minivator, Platinum, Extrema. Populaire dealers van deze modellen zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Den Haag al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Acorn + Strobbe hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Den Haag is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Den Haag werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie