Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Delft

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Delft vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze webpagina treft u praktische beschrijvingen omtrent trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Delft.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2350 & €9600, inclusief installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Delft | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDelft
Postcode2624
WMO Beslissingstermijn8-14 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Delft april 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.050 of meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Delft. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.750 – €2.200Dagdeel
1 bocht€4.650 – €9.000€2.750 – €6.0001/2 dag
Meerdere bochten€6.200 – €11.200€3.550 – €7.800Hele dag
Spiltrap€8.150 – €14.400€5.200 – €9.700Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Delft.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Delft is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u maar zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-delft-2624

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Delft voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 incl. plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delft binnen de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Delft. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Delft (https://www.delft.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent zoekt uit of de traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-14 weken. Hierna verstrekken ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een systeem selecteren die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Van Bleyswijckstraat 91
 • 2613 RR, Delft
 • Website: www.delft.nl
 • E-mailadres: info@startpuntwonenzorgwelzijn.nl
 • Telefoonnummer: 0152140707

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Delft lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past rijmt met uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de volgende tabel treft u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Delft.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Delft.

Erkende merken
In uw omgeving zijn diverse bekende merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een snelle levering en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal geschikte fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Minivator, Extrema, Triwa. Populaire dealers van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een geschikte huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Delft binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Acorn en 123 traplift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Delft is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Delft verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis valt dit binnen een marge van 100 KG tot 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie