Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwerkerk aan den IJssel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Nieuwerkerk aan den IJssel maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. In het volgende overzicht bekijkt u bruikbare tips aangaande trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Zuidplas.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2350 tot maar liefst €9900, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteZuidplas | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2911
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Nieuwerkerk aan den IJssel juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.150 of meer.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bieden wij de richtprijzen van het installeren van een traplift in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.800 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.550 – €9.800€2.950 – €6.300Dagdeel
Twee bochten€5.950 – €11.600€4.000 – €8.0006 uur
Draaiende trap€8.500 – €12.600€4.600 – €10.4001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de showrooms bieden een assortiment met 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nieuwerkerk-aan-den-ijssel-2911

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen is er een passend model te vinden. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nieuwerkerk aan den IJssel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 inclusief installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.750. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zuidplas via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Zuidplas. Burgers met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Zuidplas (https://www.zuidplas.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kopen die aansluit op uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct een aanvraag indienen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 2914 KM, Zuidplas
 • Website: www.zuidplas.nl
 • E-mail: gemeente@zuidplas.nl
 • Telefoonnummer: 0180330300

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Nieuwerkerk aan den IJssel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende uitvoeringen tonen en adviseert welk type lift past matcht met uw woning en budget. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Nieuwerkerk aan den IJssel.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken bieden een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden enkele betrouwbare leveranciers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Nieuwerkerk aan den IJssel binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Otolift + Smienk verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Stannah Solus.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nieuwerkerk aan den IJssel is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Nieuwerkerk aan den IJssel verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie