Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waddinxveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Waddinxveen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u veilig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina vindt u belangrijke informatie wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Waddinxveen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2450 oplopend tot 9000, inclusief montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWaddinxveen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWaddinxveen
Postcode2742
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftStannah Siena

Kosten traplift Waddinxveen mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100 incl. montage.
 • Extra opties zoals een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij de begrote kosten van het monteren van een traplift in Waddinxveen. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€4.700 – €8.700€2.550 – €5.7004,5 uur
2 bochten€6.150 – €10.800€3.800 – €7.5006 uur
Spiltrap€8.350 – €14.500€4.950 – €9.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Waddinxveen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Waddinxveen kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 40% op de aanschafwaarde. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-waddinxveen-2742

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Waddinxveen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waddinxveen binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Waddinxveen. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Waddinxveen (https://www.waddinxveen.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift uitkiezen die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2741 HR, Waddinxveen
 • Website: www.waddinxveen.nl
 • E-mailadres: zorgloket@waddinxveen.nl
 • Telefoonnummer: 140182

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Waddinxveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een dealer of leverancier in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende uitvoeringen demonstreren en adviseert welke uitvoering past bij de situatie en het budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Waddinxveen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Waddinxveen.

Betrouwbare merken
In ons land zijn meerdere betrouwbare merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende professionele producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Triwa, Minivator, Platinum. Gerenommeerde verkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Waddinxveen binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Minivator en 123 traplift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Waddinxveen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Waddinxveen hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie