Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ter Aar

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Ter Aar kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zonder risico en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina vindt u praktische details inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Nieuwkoop.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1650 en €9100, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Nieuwkoop | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2461
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Ter Aar juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Ter Aar. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.750 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.600 – €8.600€3.450 – €6.9005 uur
Twee bochten€6.500 – €10.200€4.500 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €13.600€4.550 – €9.400Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ter Aar.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Ter Aar is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u tot wel 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-ter-aar-2461

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Ter Aar voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief installatie. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en aanvullende opties als een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nieuwkoop via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Nieuwkoop. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Nieuwkoop (https://www.nieuwkoop.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift selecteren die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of snel een aanvraag indienen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Teylersplein 1
 • 2441 LE, Nieuwkoop
 • Website: www.nieuwkoop.nl
 • E-mail: info@nieuwkoop.nl
 • Telefoonnummer: 140172

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Ter Aar onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u een aantal stoelliften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem matcht met de situatie en het budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Ter Aar.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Ter Aar.

Populaire merken
In uw omgeving zijn meerdere professionele merken operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten hanteren een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse erkende producenten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, RecentLift, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Ter Aar binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Triwa of RecentLift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Ter Aar is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ter Aar communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal ligt dat tussen de 105 KG tot 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie