Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwerbrug aan den Rijn

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Nieuwerbrug aan den Rijn maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze website bekijkt u praktische gegevens over trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Bodegraven-Reeuwijk.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €1800 oplopend tot 9000, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBodegraven-Reeuwijk | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Nieuwerbrug aan den Rijn mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €6.950 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder bieden wij indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Nieuwerbrug aan den Rijn. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.700 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.300€2.600 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€5.700 – €10.200€3.900 – €7.700Hele dag
Draaiende trap€8.150 – €13.800€4.900 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwerbrug aan den Rijn.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Nieuwerbrug aan den Rijn kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-nieuwerbrug-aan-den-rijn-2415

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Nieuwerbrug aan den Rijn voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.900 incl. montage.De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bodegraven-Reeuwijk via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een traplift uitzoeken die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Nieuwerbrug aan den Rijn subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u passende uitvoeringen tonen en adviseert u over welk merk/model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Nieuwerbrug aan den Rijn.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Nieuwerbrug aan den Rijn.

Professionele merken
In Nederland zijn vijf professionele leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars bieden een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren vijf bekende ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa. Grote wederverkopers van deze modellen zijn Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Nieuwerbrug aan den Rijn in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Triwa & 123 traplift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nieuwerbrug aan den Rijn is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nieuwerbrug aan den Rijn communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie