Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bodegraven

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Bodegraven kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via Trapliftexpert.nl bieden wij uitgebreide beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de unieke werking, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Bodegraven-Reeuwijk.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1800 oplopend tot 9500, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteBodegraven-Reeuwijk | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2411
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Bodegraven april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.300.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder vindt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Bodegraven. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.600 – €2.2004 uur
1 bocht€5.150 – €8.000€2.900 – €5.800Dagdeel
Meerdere bochten€5.650 – €11.900€3.550 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€7.500 – €14.400€4.500 – €10.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bodegraven.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bodegraven is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Veel fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-bodegraven-2411

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bodegraven voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.550 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 inclusief montage. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bodegraven-Reeuwijk via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een systeem kopen die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Bodegraven lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende modellen laten zien en geeft aan welk merk/model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Bodegraven.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met goede leveranciers van trapliften in Bodegraven.

Betrouwbare merken
In ons land zijn 5 geschikte ontwikkelaars werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse geschikte fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa, Heymer. Betrouwbare montagepartners van de genoemde merken zijn RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de installatie van een traplift in Bodegraven in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Stannah of PractiComfort verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Bodegraven is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bodegraven benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 105 KG tot 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie