Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schipluiden

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Schipluiden vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Aan de hand van deze website leest u praktische specificaties ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, technische details, de (montage)kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Tevens kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Midden-Delfland.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €2600 tot zo’n €9100, incl. montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Midden-Delfland | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Schipluiden april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €6.900 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder treft u de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Schipluiden. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.800 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.100€3.000 – €5.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.300 – €10.900€3.750 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€7.550 – €12.600€5.300 – €10.0006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Schipluiden.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Schipluiden kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u al snel 50% op de aankoopprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-schipluiden-2636

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Schipluiden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Delfland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Midden-Delfland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Delfland (https://www.middendelfland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-13 weken. Hierna geven ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift laten monteren die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of direct een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Keenenburgweg 55
 • 2636 GL, Midden-Delfland
 • Website: www.middendelfland.nl
 • E-mail: wmo@middendelfland.nl
 • Telefoonnummer: 0153804243

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Schipluiden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel staan leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Schipluiden.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Schipluiden.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere bekende traplift bouwers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken staan voor een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere professionele merken De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Platinum, Minivator, Extrema, Heymer. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Schipluiden binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Otolift of Extrema verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Schipluiden is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Schipluiden communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie